1. Jest żywa. Żywe bakterie, obecne w roztworze, są gotowe do akcji, zasiedlania miejsca i zdobywania  pożywienia. Dzięki czemu mają szansę na dojście do głosu zanim zostaną zdominowane przez innych , niekoniecznie pożądanych mieszkańców jelit.
  2. Fermentowana jest na sokach czerwonych  owoców, które są silnymi ontyoksydantami. Proces fermentacji powoduje wielokrotny wzrost korzystnych antyoksydantów. Przykładem może być sok winogronowy i wino, z niego wytworzone. Za przyczyną drożdży w czerwonym winie jest wielokrotnie więcej rozweratrolu (rozweratrol to substancja zwalczająca wolne rodniki, których nadmiar powoduje przedwczesne starzenie się. Może także prowadzić do licznych chorób) w winogronach, z których powstało.
  3. Do fermentacji używa się melasy trzcinowej, w niektórych krajach używanej do regeneracji jelit.
  4. W skład esencji wchodzą nie tylko bakterie, ale i niezbędne drożdże, które naturalnie powinny być obecne w naszym mikrobiomie.
  5. Większość witamin z grupy B wytwarzanych jest przez bakterie. I to jest dodatkowy bonus naturalnie zawarty w esencji.

Poznaj doświadczenia dietetyka Doroty Włodzimirow z Esencją ProBiotyczną


Jeśli powyższe informacje były przydatne dla Ciebie, kliknij "Lubie to!"